Bitcoin, tech, social media: Net als, maar dan anders

Bitcoin wordt al lange tijd aangeprezen als een ongecorrigeerd onderdeel van vele zaken. Dit verhaal leek echter in twijfel te zijn getrokken na het doorstaan van de pandemie. Sindsdien zijn de voorraden gestegen, gedaald en bereiken ze een nieuw niveau, maar hetzelfde kan niet gezegd worden van Bitcoin.

Bitcoin, technologie en sociale media

De grafiek beschouwt de prijsprestaties van Bitcoin, tech en social media sinds september 2018. Het is duidelijk dat deze allemaal bijna dezelfde prestatie hebben van ongeveer 50%. Dit ondanks de 50% daling van de prijs van Bitcoin in november 2018, toen de hasjoorlogen ervoor zorgden dat de Bitcoin-cash zich opsplitste in Bitcoin ABC en Bitcoin SV.

Bovendien, terwijl technologie en sociale media langzaam zijn gestegen, presteerde Bitcoin ondermaats en overpresteren ten opzichte van de concurrentie. In de perstijd presteert het nog steeds beter dan de concurrentie, ook al is het met een kleine marge.

In de wekelijkse nieuwsbrief van ByteTree staat dat bitcoin nu minder risicovol is dan Nasdaq vanwege de ultralage volatiliteit.

„De volatiliteit van Bitcoin is afgekoeld en ligt nu onder die van Nasdaq. Losjes gezien is de volatiliteit een maatstaf voor het risico. Meestal, maar strikt genomen niet altijd, is een actief minder risicovol wanneer de volatiliteit laag is en omgekeerd.

Bovendien werd in de nieuwsbrief verder uitgelegd dat de crash in november 2018 samenviel met de piek van de Amerikaanse reële rente (10-jaarsrente minder dan de verwachte inflatie). Verder vermeldend dat de technologie in deze periode wiebelde, omdat de dalende reële rente slecht nieuws zou moeten zijn voor de groeiactiva [zoals tech].

Bij het vergelijken van de snelheid van Bitcoin en technologie, kan worden waargenomen dat beide elkaar afwisselen en kunnen worden gebruikt om het kopen/verkopen te strategiseren om de winst te maximaliseren. Volgens de nieuwsbrief zou het verkopen van Bitcoin wanneer de volatiliteit de 100 raakt het beste spel zijn en het kopen van Bitcoin wanneer deze relatie onder nul is gedaald.

Hoewel bitcoin duidelijk beter presteert dan zowel technisch als sociaal, kan worden geconcludeerd dat het afwisselen van de twee een betere RoI zou opleveren.